A A A

Afspraken

spreekuurtijden

Huisarts:

ma 7.30 – 10.00 uur en 15.00 – 17.00 uur
di   7.30 – 10.00 uur en 15.00 – 17.00 uur
wo 8.00 – 10.00 uur en 14.00 – 16.00 uur en 19.30 – 21.00 uur
do  8.00 – 10.00 uur en 14.30 – 16.00 uur
vr   7.30 – 10.00 uur en 15.00 – 17.00 uur

Op woensdag en donderdagochtend werkt de vaste waarnemend huisarts , Dr Judith de Groot.

Voor het spreekuur maakt u telefonisch een afspraak tussen 8.00 en 10.30 uur. Meestal kunt u dan, als het nodig is, dezelfde dag nog terecht. Buiten deze tijden graag alleen bellen als er een medische reden is om iemand snel te zien. De assistente zal altijd vragen naar de reden van het consult voor een goede planning en beoordeling van de urgentie. Het helpt de assistente in haar planning als u aangeeft of u een afspraak maakt voor een controle of voor een nieuw probleem. Als u een wat meer tijd vergend probleem wilt bespreken of u heeft meer dan één medisch probleem kunt u vragen om een dubbel consult. U helpt niet alleen u zelf hiermee (meer tijd en rust voor bespreken) maar ook de mensen na u in de wachtkamer. Ook al is de sfeer in de wachtkamer vaak wel gezellig – niemand vindt wachten echt leuk. Kan een afspraak om wat voor reden dan ook niet doorgaan, belt u dan even met de assistente om af te zeggen?

U kunt ook via het internet rechtsstreeks een afspraak maken in de agenda van de huisarts. Voor deze service moet u zich als patient eenmalig wel opgeven. U krijgt dan toegang tot het Patientenportaal waarin u niet alleen afspraken in de agenda kunt maken, maar ook uw aktuele medicatie van het afgelopen jaar kunt raadplegen. Heeft u hier belangstelling voor? Geef u persoonlijk op bij de praktijk.

Telefonisch (terugbel)spreekuur

dagelijks behalve op donderdag: 14.30 – 15.00 en na 17.00 uur

Uitsluitend op afspraak bij de assistente; de huisarts belt u dan terug.
Het telefonisch spreekuur is uitsluitend voor uitslagen en het voorleggen van korte problemen. In veel gevallen zal een medisch probleem beter in de spreekkamer beoordeeld kunnen worden.
Het kan daarom zijn dat u op het telefonisch spreekuur alsnog verwezen wordt naar het spreekuur op de praktijk.

Aangevraagde visites

Visites worden op afspraak in principe tussen 11.00 en 15.00 uur gedaan. Spoedeisende visites worden uiteraard direkt gedaan. Hiervoor is goede informatie aan de assistente over de medische redenen natuurlijk wel belangrijk. U zult in voorkomende gevallen bij spoedeisende hulp direkt worden doorverbonden met de huisarts zelf. Omdat er op de praktijk betere onderzoeks- en behandelmogelijkheden zijn heeft een bezoek aan de praktijk altijd de voorkeur.

De reden voor een huisbezoek zal door de assistente altijd worden gevraagd. Dit is ook van belang voor de huisarts in de planning, de mate van urgentie en voor het evt meenemen van de juiste materialen.

Visite na een ziekenhuisopname

Na een ziekenhuisopname legt uw huisarts soms een huisbezoek af in de eerste dagen na thuiskomst. Helaas kan dit om verschillende redenen niet altijd gegarandeerd worden. Daarom verzoeken wij u dan ook om zelf om een visite te vragen als er een medische reden is om snel na thuiskomst gezien te worden; bv als er al veel vragen zijn over de opname, de diagnose of de medicatie.
Sociale visites, geboortes

Soms doet uw huisarts of de praktijkondersteuner GGZ ook sociale visites – deze behoren tot het normale werk van de huisarts en worden in voorkomende gevallen ook gewoon gedeclareerd. Indien een visite als ongewenst wordt ervaren kunt u dit natuurlijk aangeven. Na een geboorte kunt u de huisarts ook snel verwachten: hij wil u graag feliciteren, delen in de vreugde en controleren of alles met moeder en kind goed is. Alleen als er medisch ook echt wat door de huisarts te doen valt in de vorm van gevraagde voorlichting, onderzoek of advies zal dit leiden tot een declaratie. In het algemeen is gebleken dat een screenend onderzoek bij een pasgeborene zonder problemen weinig bijdraagt aan de gezondheid – het wordt dan ook door de meeste huisartsen niet meer standaard uitgevoerd.