A A A

Actueel nieuws

Nieuwsbrief

LSP
In december krijgt iedereen in de praktijk een nieuwsbrief per post toegestuurd. Hierin zal onder andere een voorlichtingsfolder bijgevoegd zijn met voorlichting over het Landelijk SchakelPunt (LSP). Dat is het landelijk werkend systeem om met uw toestemming gegevens online uit te wisselen met andere zorgverleners. Dat is van belang bijvoorbeeld als u buiten kantoortijden een spoedarts bezoekt. Die heeft dan beschikking over een samenvatting van uw medisch dossier met alle diagnosen, uw medicatiegebruik en allergieën etc. Wel zo veilig! Ik raad u dan ook aan om hiervoor via het formulier in de voorlichtingsbrochure toestemming te geven. Voor onze praktijk zal het LSP vanaf half december werkzaam zijn. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe dat op de huisartsenpost gaat.

Heeft u nog vragen over het uitwisselen van medische gegevens? Of over het geven van toestemming? Op www.volgjezorg.nl vindt u meer informatie over het LSP en het delen van uw medische gegevens. U kunt natuurlijk ook altijd bij onze balie met uw vragen terecht.

PA: een nieuwe functie
Ook in de nieuwsbrief zal toelichting gegeven worden op een nieuwe functie in uw huisartsenpraktijk: die van Physician Assistant ofwel PA. In onze praktijk is dat Dorothea Beutel. In haar profiel op deze website bij medewerkers staat hier al een korte toelichting. In de nieuwsbrief per post is een bijlage met uitgebreide toelichting bijgevoegd (zie onderstaande link).

PA-voorlichting